Tüp bebek tedavisi, günümüzde pek çok doğal yollardan çocuk sahibi olamayan çiftin en büyük umutlarından bir tanesi haline gelmiş durumda ve geçmiş yıllara göre çok daha yüksek başarı oranlarıyla artık daha fazla kişiye hitap ediyor. Lakin tüp bebek tedavisi hakkında sık sorulan sorular var ve bu soruların cevaplarını vermek aklınızdaki kuşkuların hepsinin ortadan kaldırılabilmesi için önemli.
Tedavi İçin Hangi Gün Gelmek Gerek?
Tüp bebek tedavisine adet döneminin 2 veya 3. günü başlanır. Tedavi öncesinde hastalarımızın süreçlerinin belirlenebilmesi için öncelikle bir ön muayeneye gelmesini arzu ederiz.
Hangi Tahliller Yapılmalı?
Tüp bebek muayenesinden önce herhangi bir tahlil yapmanız gerekliliği bulunmuyor. Kısırlık sebepleri ve çiftin durumuna göre uzmanlar tarafından gerekli tahliller sizden talep edilecektir ve bu sayede size özel ve en uygun tedavi sürecinde karar kılınacaktır.
Ne Kadar Süreliğine Kliniğe Gelinmeli?
Tüp bebek tedavisi süreci aşağı yukarı 16-21 gün arasında sürmektedir ve bu süre boyunca bilhassa anne adayının merkeze gelebilmesi gereklidir. Dolayısıyla şehir dışından veya yurtdışından gelecek olan hastaların takvimlerini bu sürece göre ayarlamaları, tedavi süresince merkeze gelebilecek halde olmaları gerekli.
Adetin 2. veya 3. günü muayene ile başlayan süreç, 11. ve 12. güne kadar ilaç kullanımı ile devam eder ve 11. veya 12. günde anne adayından yumurtalar toplanır. Toplanan bu yumurtalar ise baba adayından alınan spermler ile laboratuvar ortamında birleştirilirler ve bu sayede döllenme gerçekleşir. Döllenme ortaya çıktıktan sonra oluşan embriyo 1. günden 5. güne kadar takip edilir ve bu esnada embriyonun sağlığı, bölünüp bölünmediği gibi belli başlı kriterler değerlendirilir.
Embriyoların transfere uygun olduğu tespit edildiğinde, artık anne rahmine aktarılma vakti gelmiş demektir. Embriyo transferinden 12-14 gün sonra ise bir kan tahlili yapılır ve gebeliğin gerçekleşip gerçekleşmediği tespit edilir ancak bu tespiti kan tahlili yapan herhangi bir sağlık kuruluşu da gerçekleştirebilmektedir.
Gebeliğin Ardından Ne Yapmalı?
Eğer tahliller sonucunda gebeliğin tuttuğu ortaya çıktıysa, artık bir kadın doğum uzmanı ile görüşmek üzere kendi şehrinize veya ülkenize dönüş yapabilirsiniz. Fakat uzmanları gebeliğin tüp bebek niteliği hususunda bilgilendirmeyi de unutmamalısınız. Böylece yaşadığınız yerdeki doktorun size özel bir program ve kontrol çizelgesi oluşturması mümkün olacaktır.
Havaalanı Transferi İmkanı Var mı?
Tüp bebek merkezimize kendi imkanlarınızla gelme şansınız yoksa, ekibimize bu durumu önceden bildirmeniz halinde havaalanında karşılanacaksınız ve otelinize ulaştırılacaksınız.
Transferin Ardından Ne Zaman Geri Dönebilirim?
Bilhassa uzak konumlarda yaşayanlar ve saatlerce karayolu ile seyahat edecek, uçak seyahatine ihtiyaç duyacaklar için embriyo transferinin ardından 2 günlük bir dinlenme süreci önerilmektedir. Tüp bebek tedavisinin ardından embriyonun rahme tutunabilmesini sağlamak gerekmektedir ve bu süreçte anne adayının çok ağır işler yapmaması, çok uzun seyahatlere çıkmaması, ayakta durmaması, aynı zamanda sağlığına ve beslenmesine dikkat etmesi, stresten uzak ve düzenli uyku sürecine sahip olduğu bir kaç gün geçirmesi gerekmektedir. Bu koşullara dikkat edildiği taktirde embriyonun rahme tutunabilme ihtimali daha yüksek olacaktır.
Konaklama İmkanları Nelerdir?
Anlaşmalı olduğumuz otelleri tercih edecek olursanız, gerekli indirimler oteller tarafından sağlanacaktır.